Lokva Rogoznica

Idealna je lokacija za obiteljski odmor zbog predivnih plaža, mirnoće i izvrsne gastronomske ponude.

Lokva Rogoznica smjestila se na jednom od najzahvalnijih položaja u Dalmaciji.

Blizina Omiša, Makarske i Splita znači da možete istražiti te veće gradove, a vratiti se u mirnu Lokvu Rogoznicu kako biste odmorili dušu i tijelo.

Osim blizine gradova, Lokva Rogoznica popularnost može zahvaliti brojnim i raznolikim prirodnim atrakcijama koje je okružuju.

More Vam je vidljivo s naše terase i iz Vaših apartmana, a leđa Vam čuva gora Omiška Dinara. Samo 9 km daleko je i velebna rijeka Cetina čije je ušće u romantičnom Omišu.

Biokovo, moćna planina nad Makarskom Rivijerom, prepuna je zanimljivih mjesta koja možete istražiti s obitelji. Tunel sv. Ilije pruža Vam mogućnost brzog prijelaza iz područja obilježenog morem u područje obilježeno planinama.

No nemojte misliti da morate izaći iz Lokve Rogoznice kako biste stvorili uspomene.

Predivne plaže Ruskamen i Artina osvojit će Vas svojim čistim morem i sitnim oblucima. Neka se vaša djeca igraju i stvaraju uspomene kojih će se sjećati do kraja života. Vi ih promatrajte s plaže i budite ponosni što ste im pružili takvo iskustvo.

Želite li ih potpuno očarati, povedite ih u šetnju Omiškom Dinarom. Zamolite nekoga da Vas uslika i Vaša će obitelj imati fotografiju s ljetovanja koju ćete htjeti zalijepiti na hladnjak.

Pogled s terase restorana Skalinada je prekrasan, ali pogled s gore koja čuva leđa Skalinadi je jedan od najljepših koje ćete ikada vidjeti.

Odvojite jedan dan i za razgledavanje samog mjesta Lokva Rogoznica. Preko 700 godina tradicije zapisano je u kamenu našeg malog mjesta koje jedva da ima 300 stanovnika.

Popričajte s mještanima koji će Vam s ponosom govoriti o dugoj tradiciji proizvodnje vina i vađenja pijeska iz mora. Prije nego je postala omiljeno obiteljsko mjesto za odmor, Lokva Rogoznica stoljećima je bila nadaleko poznata po vinu i pijesku. Pijesak se više ne vadi starom tehnikom, ali domaće vino je još uvijek tu kako bi Vam dodatno zasladilo našu slatku Lokvu Rogoznicu.